GENEL BAŞKANIMIZIN KATILIMIYLA İL DİVAN TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK.
13 Kasım 2023, Pazartesi

Diyarbakır’da konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, “Gazze için kurulan Şer İttifakı, İsrail eliyle ve  ABD’nin desteğiyle haftalardır Gazze’de katliam yapmaktadır. Birilerinin yere göğe sığdıramadığı batı medeniyeti, nerede sizin adaletiniz? Nerede sizin insan haklarınız?” diyerek tepki gösterdi. 

Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Yasin Barutcu ve İdris Baykan, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, Mardin Şube Başkanı Abdullah Saruhan, Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal, kurum yöneticileri ve teşkilat mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. 

“Bağımsız ve Egemen Filistin Devleti Bir An Önce Tanınmalıdır”

Toplantıda konuşmasına Gazze’de yaşananlara dikkat çekerek başlayan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, “Gazze için kurulan Şer İttifakı, İsrail eliyle ve  ABD’nin desteğiyle haftalardır Gazze’de katliam yapmaktadır. Kutsallarımız bir kez daha kana boğulurken, ne yazık ki tüm dünya bu katliamı izlemekle yetinmektedir. Birilerinin yere göğe sığdıramadığı batı medeniyeti, nerede sizin adaletiniz? Nerede sizin insan haklarınız? Hani uluslararası hukukunuz?” diyerek tepki gösterdi. 

Gazze’de çocuk, kadın, yaşlı demeden katledildiğini söyleyen Doğan, “Gazze’de silahlar derhal susmalı, ateşkes sağlanmalıdır. Mazlum Filistin halkının yaraları sarılmalı, Başkenti Doğu Kudüs olean, 1967 sınırları dahilinde coğrafi bütünlüğü sağlanmış bağımsız ve egemen Filistin devleti bir an önce tanınmalıdır” ifadelerini kullandı. 

“Sendikacılığı Yeni Bir Boyuta Taşımaya Öncülük Ediyoruz”

Konuşmasının devamında sendikal gündeme ilişkin açıklamalar yapan Doğan, Sağlık-Sen’in kuruluş misyonu ışığında sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için kararlı bir şekilde mücadele ettiğini vurguladı.  

Sağlık-Sen’in Türkiye’de sendikacılığı yeni bir boyuta taşımaya öncülük ettiğini dile getiren Doğan, “Attığımız somut adımlar, gerçekleştirdiğimiz projeler, sosyal sendikacılığın ürünleridir. Bu anlayış Merhum Mehmet Akif İnan ağabeyimizin işaret ettiği gibi Memur-Sen’in mayasında vardır. Çok şükür, her bir projemiz üyemize dokunuyor, üyemizin ihtiyacını karşılıyor. Sağlık-Sen Otel, Sağlık-Sen Taksi, Sağlık-Sen Etüt Merkezi, SİMER ve yakın zamanda hayata geçireceğimiz Sağlık-Sen Kreş… İşte bu projeler üyeden gelen üyeye gidecek anlayışının ürünleridir” ifadelerini kullandı. 

“Günübirlik Politikalar İle Hareket Etmiyoruz”

Biz sloganvari söylemler ile popülist yaklaşımlar ile günübirlik politikalar ile hareket etmiyoruz” diyen Doğan, konuşmasına şöyle devam etti: 

“Bizler, temelleri sağlam atılmış bir anlayışın temsilcileriyiz. Haliyle bu durum, özümüzden kopmadan, temel değerlerimizden ödün vermeden çalışmalarımızı gerçekleştirmemizi temin ediyor. Ortaya koyduğumuz eserler, karanlıkta yol gösteren deniz feneri gibi tüm teşkilatımıza kılavuzluk ediyor, onları da yeni adımlar atmaya teşvik ediyor. Bunun en somut göstergesi, genel merkez olarak bizim ortaya koyduğumuz projelerin ardından şubelerimizin farklı sosyal projeleri gündemine alması ve hayata geçirmek için çaba göstermesidir.”

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Dün Söylediğini Bugün Unutanlardan Olmadık


Sağlık-Sen’in köklü geçmişi, bilgi ve tecrübesiyle büyük bir teşkilat olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, “28 yıllık tertemiz bir geçmişimiz var. Dün söylediğini bugün unutanlardan olmadık. Herkes bilir ki Sağlık-Sen yapamayacağını vadetmez, vadettiğini de yapar. Zaten yapmış olduğumuz faaliyetlerimiz bunları gösteriyor. Omuz omuza vererek, birlik ve beraberliğe olan inancımızla, kadim medeniyet değerlerimizle ve davamıza olan bağlılığımızla bu çetin yolda mücadelemizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu. 

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Bizim Sendikacılık Anlayışımız Dar Bir Kalıba Sıkışmış Değil

Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan da yaptığı konuşmada, sendikal birlikteliğin önemine vurgu yaptı. 

Baykan, “Bizim sendikacılık anlayışımız dar bir kalıba sıkışmış değil. Biz sendikacılıkta yeni bir devir başlatmak için yola çıktık. Sahadan gelen tepkileri görünce de doğru bir yolda olduğumuzu anlıyor ve bu inançla yeni çalışmalarımıza başlıyoruz” dedi. 

Baykan, Sağlık-Sen TV’nin Sağlık-Sen teşkilatının sesi ve sözü olduğuna da vurgu yaptı.

Diyarbakır Şube Başkanı Ensarioğlu: Sağlık-Sen Soylu Bir Mücadelenin Adıdır

Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu da yaptığı konuşmada, Sağlık-Sen’in sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının alın terinin hakkını savunmak için çalıştığını söyleyerek, “Sağlık-Sen soylu bir mücadelenin adıdır. Mağdurun, mazlumun sesidir. Bizim anlayışımızda ayrımcılık yapmak, din, dil, ırk ayrımı yapmak yoktur. Bizim için alın teri vardır, emek vardır. Sağlık-Sen’i Sağlık-Sen yapan işte bu anlayıştır” dedi. 


 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :