“ÇALIŞANLARIN HAKLARI İÇİN KARARLILIKLA MÜCADELE EDİYORUZ”
02 Aralık 2019, Pazartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, hak mücadelesi verirken adaleti ve adaletli olanı talep ettiklerini belirterek  “Sağlık çalışanlarının hak ve çıkarları için kararlılıkla mücadele ediyoruz” dedi

Hatay Şubesi’nin düzenlediği İl Divan Kurulu Toplantısına Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan ve Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutçu katıldı.

İl Divan Kurulu Toplantısında konuşan Başkan Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının sorunlarına dair açıklamalarda bulundu. Sağlık çalışanlarının en büyük sorunlarının başında adaletsiz döner sermaye sisteminin geldiğini ifade eden Durmuş, “Sağlık çalışanlarının hakları tam ve eksiksiz olarak ödenmelidir. Döner sermaye adaletsizliğinin son bulması gerekiyor. Adil ve adaletli bir döner sermaye sisteminin hayata geçirilmesini sağlamak temel önceliğimizdir.” dedi.

“Malpraktis Uygulaması Yeniden Ele Alınmalı”

Ayrıca sağlık çalışanlarına uygulanan malpraktis uygulamasının yeniden ele alınması gerektiğini söyleyen Durmuş, yapılan uygulamanın çalışanlara büyük zarar verdiğini dile getirdi. Sağlık hizmetinin bir kamu hizmeti olduğunu vurgulayan Durmuş, “Sağlık hizmeti bir haktır ve anayasal güvence ile teminat altına alınmıştır. Dolayısıyla sağlık hizmeti alan kişilerin tedavi sırasında zarar görmesi durumunda sorumluluğun sağlık çalışanlarına yüklenmesi önemli bir adaletsizliktir. Sağlık çalışanlarına açılan davaların muhatabı Sağlık Bakanlığı olmalı” şeklinde konuştu.

Şube Başkanı Gönç: Sağlık Çalışanların Nöbet Sayısı Arttı

Toplantıda konuşan Feleytun Fatih Gönç ise Hatay’da sağlık çalışanlarının yoğun iş yükü nedeniyle nöbet sayılarının arttığını belirtti. Çalışanların ailelerine ve sosyal hayatına zaman ayırmakta zorlandığını kaydeden Gönç, yeni yapılacak istihdamlarla bu sorunun son bulması, çalışanların memnun edilmesi gerektiğini söyledi.  

PAYLAŞ :