SAĞLIK-SEN ÇINAR’DAKİ SALDIRIYI KINADI...
15 Ocak 2016, Cuma

 Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi, Çınar’da düzenlenen saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Başkan Nurhak Ensarioğlu imzalı açıklamada,  13 Ocak 2016 günü gece geç saatlerde Çınar’da patlayıcı yüklü araç ve silahlarla yapılan saldırılarda 6 vatandaşın katledildiği hatırlatılarak, ‘’Ölenler ve yaralananlar arasında minnacık bebekler, çocuklar, yaşlılar ve kadınlar da bulunmaktadır. Hiçbir gerekçe ve amaçla açıklanamayacak bu vahşi ve kör saldırıların savunulacak hiç bir tarafı yoktur. Bu saldırıları yapanlar her şeyden önce insanlık ve vicdan yoksunu yaratıklardır. Bütün yaşam alanlarını, sokak, mahalle, ticaret, eğitim ve toplu yaşam mekanlarının bulunduğu ilçe ve şehir merkezlerini hendekler, barikatlar ve patlayıcılarla yaşanamaz hale getirmek için çırpınanlar asla amacına ulaşamayacaktır’’ denildi.

SALDIRILAR BİRLİKTE YAŞAMA İRADESİNE YAPILDI

Saldırılar halkın huzur ve güvenliği yanında beraber yaşama irade ve ülküsüne karşı yapıldığına ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: ‘’Bir örgüt veya yapının katı ve dar egemenlik alanını sağlamak için bu saldırılar yapılıyorsa; Şunun herkes tarafından bilinmesini istiyoruz; Hiçbir güç, hiçbir şekilde bu aziz milletimizi korkutarak sindiremez ve esaret altına alamaz, alamayacaktır. Ülkemizde siyaset mekanizması meclis ekseninde en geniş temsiliyet ile çalışmakta; konuşma, diyalog ve barışçıl-sivil tüm alanlar açık bulunmaktadır. Öyleyse bu şiddet ve saldırılar kime hizmet etmektedir? Bu şehrin, bu bölgenin ve bu ülkenin binaları önünde patlatılan bombalarla yıkılan evler, öldürülen genç, yaşlı, çocuk ve kadınlarıyla tüm canlar bizim değil mi? Bu saldırılar bu halkın geleceğini ve sosyal dokusunu tahrip etmekten başka ne işe yarıyor? Bu şiddeti ortaya koyanlar ve bu saldırılarla hayatımızı zorlaştıranlar bu halkın çocuğu olamazlar!

SİLAHLARI ŞEHİRLERDEN ÇIKARSINLAR

Bunların bir an önce patlayıcıları ve silahlarıyla sokaklarımızdan, mahallelerimizden ve şehirlerimizden çıkmalarını istiyoruz. Diyarbakır Sağlık Sen olarak bu insanlık dışı saldırıları yapanları şiddetle kınıyor; vefat edenlere rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır dilerken, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz’’

PAYLAŞ :